fbpx

Jatkuvasti itseään uudistava yritys navigoi tyynesti tulevaisuuden haasteissa

Jokaisen organisaation tapa uudistua on ainutlaatuinen. Niin sinunkin. Olemme päässeet kulkemaan monen asiakkaamme rinnalla ja nähneet kerta toisensa jälkeen sen, että muutos on mahdollista. Tälle sivulle olemme koonneet inspiraatioksi esimerkkejä siitä, miten erilaiset organisaatiot ovat kyenneet rakentamaan toimivampia työyhteisöjä. 

Vieraskynä

Druid – matka kohti itseohjautuvuutta

Vuosien saatossa olemme kokeilleet erilaisia johtamismalleja ja onnistuneet itseohjautuvuuden toteuttamisessa vaihtelevasti. Nyt viimeisempänä ponnistuksena organisaatiomme kehittämiseksi olemme tutustuneet Teal-filosofiaan ja viemme itseämme siihen suuntaan. Lue Mikko Hämäläisen kirjoittama artikkeli Druidin matkasta kohti sinivihreää organisaatiota.

Teal transformaatio

Oodi – uuden ajan työkulttuuri

Siinä missä Oodi-taloa on suunniteltu ja rakennettu huippumodernein menetelmin, myös henkilökunnan työn tekemisen tavat ammentavat uuden ajan työkulttuurista. Prominda on sparrannut Oodin johtotiimiä ja koko henkilökuntaa ketterän tekemisen ja Teal-ajattelun maailmaan. Tutustu Oodin transformaatiomatkaan.

Teal valmennusta valmentajille

Humap – Kun tärkeintä on oppiminen, ei kokeilun lopputulos

Parinkymmenen työntekijän Humap rohkaisee asiakkaitaan loikkaamaan uudistumisessaan inhimilliseen digimaailmaan. Oman Teal-matkan seurauksena asiakkaille osataan nyt viedä tealmaisia ajattelu- ja toimintamalleja. Lue Jukka-Pekka Heikkilän ajatuksia siitä, mitä Tealin toteuttaminen käytännössä vaatii.

Teal transformaatio

Fraktio – kun Teal nivoutuu yrityksen dna:han

Vuonna 2012 perustettu Fraktio syntyi alun perin reaktiona jäykän hierarkkiseen organisaatioon. Jälkeenpäin nähtynä Fraktion dna:ssa on jo perustamisesta lähtien ollut Teal, vaikka silloin Teal oli vielä käsitteenä keksimättä. Nyt yritys on edennyt pitkälle. Lue määrätietoisesta matkasta kohti Teal-organisaatiota.

{

“Prominda haastoi meidät pohtimaan asioita, joita ei arjessa tule ajateltua ja pakotti meidät katsomaan ongelmia suoraan silmiin sekä etsimään yhdessä ratkaisuja niihin.”

Teknologiateollisuus
Laura Juvonen, johtaja, kasvu ja osaaminen

{

“Promindan workshop-setti oli dynamiittia! Ennestäänkin leanin nimeen vannonut yrityksemme löysi itsestään uusia, jopa tealahtavia puolia ja loi uusia, suoraan arkeen iskeviä käytäntöjä. Palaute 100% positiivinen koko jengiltä”

Wörks
Mikko Airas, Partner

Onnistunut Teal-transformaatiomatka

Olet valmis viemään organisaatiosi uudelle tasolle. Haluat tuoda uudenlaista ajattelua, kulttuuria, rakenteita ja toimintaa organisaatioosi. Rakentaa toimivamman työyhteisön. Mutta haluat apua niiltä, joilla on jo kokemusta Teal-transformaatioiden tekemisestä.

Olemme Promindassa yli 950 työpajan kokemuksen myötä löytäneet keinot, joilla edetä tehokkaasti ja inspiroivasti kohti uudenlaista johtamista. 

Promindan kehittämä työpajamalli on kokeilukulttuuriin pohjautuva valmennus, jonka avulla työyhteisöt oppivat kokeillen uudistamaan organisaatiotaan kohti itseorganisoitumista tai tealia. Organisaatiosi voi olla minkä kokoinen tahansa. Pysyviä vaikutuksia olemme saavuttaneet erityisesti pk-yrityksissä.

Valmentajana on myös itse hienoa nähdä, kuinka tiimit alkavat kokea välittömiä hyötyjä, kun ajattelutavan muutokset alkavat levitä luonnollisesti organisaatiossa. Lopulta suurin osa työstämme on auttaa johtajia poistumaan tieltä, jotta kulttuuri, jota he ovat aina kaivanneet, voi syntyä ja kukoistaa.

Matka kohti sinivihreää organisaatiota

Et voi kontrolloida muutosta, mutta voit vaikuttaa siihen miten valmiina olet muutokseen

Ongelmana eivät ole ihmiset. Ongelma ei ole myöskään johtajissa. Vaan tapa jolla johdamme organisaatioitamme ei enää toimi. Kun korjaat vanhat jäykät ja mekaaniset tavat kontrolloida organisaatiota, organisaatiosi oppii johtamaan itseään.

1. Itseohjautuminen

Teal-organisaatiot ovat löytäneet tapoja rakenteiden päivittämiseksi pois hierarkisista ja byrokraattisista pyramideista kohti tehokkaita ja sujuvia hajautetun johtajuuden ja kollektiivisen älykkyyden järjestelmiä.

2. Kokonaisvaltaisuus

Teal-organisaatiot ovat kehittäneet käytäntöjä, jotka saavat meidät pudottamaan pois naamion jonka taakse työpaikoilla helposti piiloudumme. Saamme takaisin sisäisen voimamme ja tuomme työpaikalle itsestämme sen, mitä aidosti haluamme olla.

3. Merkitys

Teal-organisaatioilla on tunne omasta elämästä ja suunnasta. Sen sijaan, että organisaatio koittaisi ennustaa ja hallita tulevaisuutta, organisaation jäseniä kutsutaan kuuntelemaan ja ymmärtämään, mistä organisaatio tulee ja minne se luonnollisesti haluaa mennä.

Osallistu Promindan Teal-valmennuksiin

Teal Bootcamp yksilöille

Tässä tiiviissä työpajasarjassa hyödynnetään omaan arkeesi sopivia kokeiluja, jotka nivovat teorian ja käytännön yhteen. Käytössäsi ovat taitavat fasilitaattorit ja samassa tilanteessa olevia kollegoja erilaisista organisaatioista. Osallistumalla saat kokonaisen yhteisön organisaatiosi muutoksen tueksi.

Teal Bootcamp tiimeille

Oman organisaatiosi tiimeille suunnattu työpajasarja, jonka avulla voitte konkretisoida uusia ajatuksia ja viedä ne kokeilujen kautta suoraan käytäntöön. Innostavat työpajat lisäävät tiimin itseohjautuvuutta ja tekevät osallistujista muutosagentteja, jotka säteilevät uutta kulttuuria koko organisaatioon.

Teal Bootcamp in English

This workshop series for individuals leverages experiments to glue new thinking and real life together. You will get to learn from skilled facilitators and colleagues in peer organizations navigating through their own teal journeys. By participating, you will get a community to support your organization’s change.

Tarvitset vain yhden tai useamman asiasta innostuneen ihmisen, joilla on avointa mieltä parempaa työelämää ja organisoitumista kohtaan.

Laura Norris

Palvelupäällikkö, Keskustakirjasto Oodi

"Prominda sparrasi Keskustakirjasto Oodin koko työporukkaa ennen kuin avasimme ovemme asiakkaille. Harjoittelimme Promindan johdolla mm. päätöksentekoa. Huikean aamupäivän saldona oli kymmeniä tärkeitä päätöksiä. Muutenkin saimme työpajoista innostuksen yhdessä tekemiseen ja meille itsellemme kirkastui, että pystymme rohkeasti kehittämään omaa toimintaamme eteenpäin."

Tarja Ihalainen

Uudistamispäällikkö, Teknologiateollisuus

”Promindan Lean- ja Teal-valmennusten avulla pääsimme hyvään vauhtiin toimintatapojemme uudistamisessa ja yhdessä tekemisen kulttuurin kehittämisessä.”

Toni Laturi

Head of Digital, Sanoma

”Promindan kanssa syntyi innostusta asioiden kehittämiseen itse. Ja sen ohessa sitten syntyy sitä itse kehittämistä ja osallistujien sitoutumista kehittämiseen.”

Mikko Airas

Partner, Wörks

“Promindan workshop-setti oli dynamiittia! Ennestäänkin leanin nimeen vannonut yrityksemme löysi itsestään uusia, jopa tealahtavia puolia ja loi uusia, suoraan arkeen iskeviä käytäntöjä. Palaute 100% positiivinen koko jengiltä”

Topi Jokinen

Toimitusjohtaja, Vertia Oy

“Promindan Teal-sparrausryhmästä olen saanut arvokasta tukea ja ajatuksia matkalla kohti parempaa työelämää.”

Tino Välimäki

Henkilöstöjohtaja, Magicad Group

”Promindan Jussin ja Anun tuki matkalla kohti tealimpää arkea on ollut meille elintärkeää. Teal Bootcamp on tarjonnut myös innostavan henkilökohtaisen matkan kohti tealin ydintä. Siitä opituilla kokemuksilla on mahdollista tukea myös yrityksen matkaa tealin kiemuroissa.”

Maarit Hannula

Toimitusjohtaja, Smartum

”Teal on kiehtova ja innostava tapa ajatella johtajuutta. Mitä enemmän siihen vihkiytyy, sitä luonnollisimmalta muodolta organisaatiolle se tuntuu. Promindan Jussi ja Anu sparrasivat osaavasti ja ajatuksia herättävästi.”

Olli Vistbacka

Development Manager, Yle

“Erityisesti omien ajatuksien sparrailu monipuolisen osallistujajoukon kesken oli antoisaa. Varsinainen pihvi oli kuitekin yhdessä mietityt säännölliset käytännön kokeilut omassa työssä. Mukaan tarttui paljon hyviä ajatuksia ja käytännön toimintamalleja realisoida teal-ajattelua toiminnaksi.”

Petri Mäenpää

Toimitusjohtaja, Sysart

”Olemme Sysartissa tehneet itseohjautuvuuden eteen töitä jo vuosia. Promindan Bootcamp tarjosi loistavan tilaisuuden sparrata ja myös kyseenalaistaa omia käytäntöjämme. Löysimme paljon vastauksia jo olemassa oleviin kysymyksiin sekä onneksi myös joukon uusia. Iso suositus!”

Meiltä kysytään usein

Monet ovat kommentoineet työpajojemme olevan jotain ihan muuta kuin mihin on totuttu. Näiden kysymysten kautta pääset hieman kiinni siihen, miksi.

Mihin työpajamalli perustuu?

Työpajamalli on alunperin Promindan perustajien, Anun ja Jussin kehittämä uniikki työskentelymenetelmä ajattelun ja yritystoiminnan kehittämiseen. Vuosien saatossa olemme hioneet sitä yhdessä asiakkaiden kanssa ja muokkaamme sitä edelleen jatkuvasti palautteen perusteella.

Taustalla vaikuttavat ja meitä ovat inspiroineet teal-ajattelun lisäksi niin omat kokemuksemme johtajina ja yrittäjinä, kuin mm. systeemiajattelu, lean ja lean startup-menetelmät, kasvatus- ja käyttäytymistieteen teoriat sekä luovan työskentelyn mallit. Mukaan olemme ottaneet elementtejä kokeilukulttuurista, sosiologiasta, itseohjautuvuusteoriasta ja ketterästä kehityksestä.

 

Mitä tuloksia voimme luvata?

Autamme teitä löytämään uudenlaisia yhteisiä itseorganisoitumiseen perustuvia toimintatapoja.

Lupaamme, että kanssamme asiat eivät jää suunnittelun ja teorian tasolle odottamaan “jalkauttamista”. Autamme asiakkaitamme tekemään arkeen vietyjä kokeiluja, joiden avulla uusien asioiden toimivuutta on helppo testata.

Promindan menetelmät luovat uudenlaista kyvykkyyttä, innostusta ja sitoutumista jatkuvaan kehittämiseen ja uudistamiseen.

Emme tuo valmiita malleja tai vastauksia, vaan opetamme pedagogisella otteellamme teidät löytämään niitä itse. 

 

Kenen pitäisi osallistua?

Yleensä suosittelemme lähtemään liikkeelle niistä ihmisistä, joita uuden tekeminen ja kehittäminen eniten innostaa. Positiivisen esimerkin avulla luodaan muutokselle imua, sen sijaan että pakotetaan “vastahakoisimmat” muuttumaan ensimmäisinä. Kyseessä voi olla vaikkapa johtoryhmä, olemassa oleva tiimi tai esim. hakuprosessin kautta etsitty muutosagenttien porukka.

Osallistujien valinnassa kannattaa luottaa omaan intuitioon, mutta autamme myös mielellämme pohtimaan, mistä juuri teillä kannattaisi aloittaa!

Kannattaako esihenkilön olla mukana?

Esihenkilön mukanaolo on vapaaehtoista. Suosittelemme kuitenkin esihenkilöä osallistumaan työpajoihin kahdesta syystä: työpajat ovat mahdollisuus purkaa turhaa hierarkiaa yhteisöstä ja lisäksi esihenkilön mukanaolo mahdollistaa tiimille nopeiden kokeilujen tekemisen, kun “lupaa” ei tarvitse lähteä työpajan jälkeen erikseen kysymään.

Työpajat fasilitoidaan aina niin, että kaikki läsnäolijat ovat tasavertaisina ratkaisemassa yrityksen kannalta olennaisia pullonkauloja. Parviälyn käyttö ei perustu titteleihin tai rooleihin, vaan yhteiseen ongelmanratkaisuun.

Millaisessa tilanteessa valmennus kannattaisi aloittaa?

“Oikeaa hetkeä” ei ole olemassakaan. Valmennus kannattaa aloittaa silloin, kun tarve muutokselle huomataan. Asiat eivät yleensä korjaannu odottamalla ja kalenterisi on luultavasti yhtä täynnä myös seuraavana syksynä tai keväänä. Koska mallimme ei ole tiukka ennalta määritelty sapluuna, se saadaan sovitettua yrityksen kulloiseenkin tilanteeseen. Muutos kanssamme tehdään osana työarkea, ei erillisenä suunnitelmana ja muutosprojektina.

Onko tilanteita, joissa valmennusta ei kannata aloittaa?

On. Kaikki tilanteet, joissa puuttuu autonomia muuttaa olemassa olevaa toimintaa tai rakenteita, sopivat huonosti yhteen valmennustemme kanssa. Emme myöskään ole oikea kumppani ennalta määritellylle, tarkasti suunnitellulle ja mittaroidulle muutosprojektille.

Muutos tehdään tai ollaan tekemättä

Emme tee analyyseja ja suunnitelmia, vaan autamme toteuttamaan muutoksen heti.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysymyksiä tuotteista tai palveluistamme, voit olla meihin joko suoraan yhteydessä, tai käyttää oheista yhteydenottolomaketta.

12 + 3 =

Yhteystiedot

Anu Rautanen

Valmentaja

Uudenlaisen työelämän ja merkityksellisyydestä rakentuvien organisaatioiden avulla pystymme nyt ja tulevaisuudessa ratkaisemaan aikamme visaisia pulmia ilmastonmuutoksesta syrjäytymiseen. Yhteiskunnallisissa muutosvaiheissa yritysten rooli on keskeinen. Tarvitsemme juuri nyt organisaatioita, joissa ihmisten koko potentiaali on käytössä: luovuus, merkitykselliset teot ja systeemiälykäs ongelmanratkaisukyky. Ja jos tämän lisäksi saamme aikaan työpaikkoja, joissa ilo on läsnä, on maailma taas piirun verran parempi.

040 754 4800

[email protected]inda.com

Jussi Markula

Valmentaja

Yhä useampi yritys luopuu hierarkiasta, koska olemme löytäneet uusia ja parempia tapoja organisoida työt. Valta- ja vastuuasemassa olleiden on opittava päästämään irti ja luottamaan, että yhteisö kykenee yhdessä vielä parempaan. Bonuksena myös johtajien arjesta tulee paljon luovempaa ja inspiroivampaa. Relax – nothing is under control.

040 505 9053

[email protected]