fbpx

Toimarisparraus

Olet osallistunut valmennuksiimme tai olet kulkenut itsenäisesti kohti Teal organisaatiota. Varmasti koet, ettet ole enää ”tavallinen toimitusjohtaja”. Kun kaipaat lisää perspektiiviä, paras valmentajasi on sellainen, joka on matkalla itsekin. Sinulla on myös paljon annettavaa niille, jotka kokevat samoin kuin sinä.

Perustimme Teal ”toimitusjohtajat” online-oppimisyhteisön, jossa voit jakaa ajatuksia omasta matkastasi ja oppia muiden kokemuksista. Teal ”toimitusjohtajat” on foorumi, jossa saa puhua rahasta, vallasta, egosta ja työelämän johtamisen vaikeista asioista. Luottamuksella.

1. Liittyminen

Prominda Teal “toimitusjohtajat” oppimisyhteisöön pääsee mukaan Teal organisaatiomallia toteuttava toimitusjohtaja.

Organisaatiosi koolla ei ole merkitystä. Voit olla Teal matkasi alussa tai kokenut konkari – me haluamme sinut mukaan!

2. Jäsenyys

Oppimisyhteisössä saat sparrausta ja käsityksiäsi haastetaan. Kaikki keskustelut ovat 100% luottamuksellisia.

Yhteisö toimii Facebookissa + ajoittain online ja live-tapaamisia.

Teal asiantuntija on myös aina mukana antamassa neuvoja ja ratkomassa työelämään ja johtamiseen liittyviä keskusteluissa esiin nousevia tilanteita ja pulmia.

3. Hinta 90€/kk +alv.

Jäsenyydestä veloitetaan nimellinen 90€/kk +alv. (Tai maksa mitä haluat.)

Jäsenyyden voi perua kuukauden irtisanomisajalla.

Yhteinen matka kohti merkityksellisempää työelämää

Teal ”toimitusjohtajan” monta roolia

Monet toimitusjohtajan perinteisistä rooleista häviävät – ei asetettavia tavoitteita, ei hyväksyttäviä budjetteja, ei johtavaa tiimiä, ei ylennyksiä, joista päättää..

Teal toimintaperiaatteet ovat syvästi hyväksytyn johtamisajattelun vastaisia. Perustajan / ”toimitusjohtajan” kriittinen rooli on toimia portinvartijana Tealin rakenteille ja käytännöille. ”Toimitusjohtajan” on varmistettava, että uudet käytännöt pysyvät ja että perinteiset johtamistavat eivät pääse livahtamaan sisään organisaatioon takaoven kautta.

1. Yrityksen kasvot

Asiakkaat, myyjät ja viranomaiset odottavat usein pystyvänsä keskustelemaan ns. ison pomon kanssa. ”Toimitusjohtaja” usein myös tuntee hyvin yrityksen historian, arvot ja tarkoituksen.

2. Havainnoija

Varsinkin, jos ”toimitusjohtaja” on myös yrityksen perustaja, häneltä odotetaan kykyä aistia minne yritys haluaa mennä. Kykyä tunnistaa ja havainnoida heikkoja signaaleja ja kuvata ne selkeästi organisaatiolle.

3. Portinvartija

Aina kun ongelma tulee esiin, joku, jostain, ehdottaa hyväksi havaittuja ratkaisuja: lisätään sääntö, ohjausjärjestelmä; keskitetään toimintoja; tehdään prosesseista selkeämpiä jne.. ”Toimitusjohtajalta” kysytään lujuutta pitää vanhat tavat johtaa organisaatioita porttien ulkopuolella.

Yhä useampi yritys luopuu hierarkiasta, koska olemme löytäneet uusia ja parempia tapoja organisoida työt. Valta- ja vastuuasemassa olleiden on opittava päästämään irti ja luottamaan, että yhteisö kykenee yhdessä vielä parempaan. Bonuksena myös johtajien arjesta tulee paljon luovempaa ja inspiroivampaa. Relax – nothing is under control.

Jussi Markula, valmentaja