fbpx

Teal Akatemia – Poistetaan yhdessä esteet paremman työelämän tieltä

Olet osallistunut valmennuksiimme ja tiedät nyt, että on olemassa parempia tapoja johtaa organisaatioita. Mietit, miksi organisaatiot eivät ole aina toimineet näin. Saatat jo tunnistaa omasta verkostostasi organisaation joka hyötyisi Teal-organisaatiomallista. Ja haluat opastaa heitä pääsemään sinne.

Teal Akatemia on kurssikokonaisuus, joka antaa sinulle valmiudet valmentaa organisaatioita kohti Teal organisaatiomallia. Pääset syventämään omaa Teal ymmärrystäsi. Ennen kaikkea, autat rakentamaan toimivampia ja merkityksellisempiä työyhteisöjä. Yhdessä saamme enemmän aikaan.

1. Opiskelu n. 6kk

Osallistut noin kerran kuukaudessa ohjattuun lähiopetukseen. Lisäksi kurssiin kuuluu välitehtäviä, käytännön fasilitointiharjoittelua ja itsenäistä opiskelua. Opiskelun tueksi saat pääsyn Akatemian on-line oppimisyhteisöön, jossa tukenasi ovat Promindan omat ja jo Akatemian käyneet fasilitaattorit.

2. Näyttötyö

Oppimaasi sovelletaan käytäntöön heti. Kurssi valmistaa sinut näyttötyöhön, jossa organisoit ja fasilitoit ryhmäsi kanssa Open Space -tilaisuuden. Voit tehdä näyttötyön joko omalle työyhteisöllesi tai Prominda auttaa sinua löytämään sopivan ryhmän. 

3. Kurssitodistus

Onneksi olkoon! Sinulla on nyt valmiudet valmentaa yhteisöjä löytämään paremman tavan johtaa organisaatioita. Jokainen työpaja vie meitä kohti inspiroivampaa, merkityksellisempää ja inhimillisempää työkulttuuria.

Kurssi on vahvasti yhteisöllinen, joten et ikinä joudu opiskelemaan yksin!

Matka kohti teal organisaatiota

Meillä on unelma merkityksellisemmästä työelämästä

Jokainen organisaatio ansaitsee inspiroivamman, merkityksellisemmän ja inhimillisemmän tavan järjestäytyä työn ympärille. Sinulta vaaditaan rohkeutta ja heittäytymistä yrittäessäsi muuttaa vuosikymmeniä vanhoja syvään juurtuneita käsityksiä organisaatioiden johtamisesta. Rohkeuden lisäksi tarvitset sinnikkyyttä ja uskoa siihen, että muutos on mahdollista.

Me valmennamme organisaatioita, sillä uskomme niissä piilevään potentiaaliin. Uskomme, että voimme uudistaa koko yhteiskunnan luomalla yhteisöjä, joiden intohimo, heittäytyminen ja rohkeus auttavat rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta.

Tarvitsemme sinut mukaan!

Koulutuksessa opit:

  • Miten suunnitellaan ja toteutetaan toiminnallinen työpaja(sarja)
  • Miten fasilitoidaan muutosta
  • Mitä organisaation kulttuurin uudistamiseen tarvitaan 
  • Mistä ihmiset motivoituvat ja miten motivaatio kanavoidaan merkityksellisen tavoitteen hyväksi
  • Miten kokeilemista ja innovatiivista kulttuuria voidaan tukea fasilitoinnin keinoin  
  • Miten ihmiset oppivat, miten ajattelua / käyttäymistä / rakenteita / kulttuuria voi muuttaa
  • Miten luodaan merkityksellinen työelämä ja inhimillinen organisaatiokulttuuri

Ohjelma tarjoaa lisäksi:

  • Oppimisyhteisön vertaisista
  • Kasvamista omassa fasilitaattorin roolissa
  • Konkreettiset välineet fasilitoida erilaisia tiimejä ja ohjata oppimisprosesseja

1. Itseohjautuminen

Opit haastamaan organisaatioita itseohjautuvuuteen, pois hierarkisista ja byrokraattisista pyramideista kohti tehokkaita ja sujuvia hajautetun johtajuuden ja kollektiivisen älykkyyden järjestelmiä.

2. Kokonaisvaltaisuus

Löydät työkaluja ja käytäntöjä, jolla rohkaistaan ihmisiä pudottamaan pois naamiot, jonka taakse työpaikoilla usein piiloudutaan. He saavat takaisin sisäisen voimansa ja he voivat tuoda työpaikalle itsestänsä sen, mitä he aidosti haluavat olla.

3. Merkitys

Syvennät ymmärrystä Teal-organisaatioista. Sen sijaan, että organisaatiot koittaisivat ennustaa ja hallita tulevaisuuttansa, organisaation jäseniä kutsutaan kuuntelemaan ja ymmärtämään, mistä organisaatio tulee ja minne se luonnollisesti haluaa mennä.

Koulutuksemme pohjautuu kehittämäämme uniikkiin pedagogiseen menetelmään. Sen avulla transformaatiot saadaan käynnistettyä heti ja orgaanisesti, ilman raskaita suunnitteluprosesseja. Menetelmän avulla muutoksesta tulee yhteisön oma oppimisprosessi, minkä vuoksi myös muutoksesta tulee pysyvä. Akatemiassa opetamme sinut fasilitoimaan työpajoja, joiden avulla organisaatiosi voi tarkastella kulttuuriaan ja tehdä arkeen vietyjä kokeiluja niistä oppien. Menetelmässämme asiat eivät jää suunnittelun ja teorian tasolle odottamaan “jalkauttamista”, vaan muutos alkaa välittömästi.

Anu Rautanen, valmentaja

Olemme kahdeksan vuoden aikana pitäneet lähes tuhat työpajaa. Saatujen kokemusten ja tulosten perusteella olemme hioneet menetelmäämme paremmaksi. Uskomme mallimme olevan uniikki. Sen avulla ajattelun tasoa ja tekemistä on mahdollista soveltaa ketterästi suoraan arkeen, jolloin muutoksista tulee pysyviä. Uskomme, että jokainen organisaatio ansaitsee sielukkaamman työelämän ja siksi haluamme jakaa menetelmäämme eteenpäin. Sinun avullasi suurempi muutos on mahdollista.

Jussi Markula, valmentaja